Οδηγίες!!!

Επιλέξτε από το MENU δεξιά "Αναζήτηση" το θέμα που σας ενδιαφέρει και ανοίξτε τη σελίδα!!!! Στείλτε τις δικές σας Αγγελίες,Διαφημιστείτε,Προσβληθείτε !!!!!E-mail: gnpapa@otenet.gr

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ακούστε τον ανεκδιήγητο Χρυσοχοίδη τι έλεγε κατά καιρούς!!!!



Τι να πούμε τώρα και εμείς... Το βίντεο τα λέει όλα μόνο του.. Απίστευτες πολιτικές κολοτούμπες απο τον "δελφίνο" του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοίδη.. Δεν παίζεται ο άνθρωπος.. Δείτε το βίντεο!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Που πήγαν τα λεφτά!!!!!!!!!!!!!!


Πήραμε 73 δισ. ευρώ από την Τρόικα, δώσαμε 62,4 δισ. ευρώ για το χρέος! Το Bankingnews αποκαλύπτει που "πήγαν" τα λεφτά από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ

Από τα 73 δις ευρώ που έλαβε η χώρα μας από την Τρόικα των δανειστών, το 85,5% αυτού του κεφαλαίου ή 62,4 δις. ευρώ κατευθύνθηκε για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου χρέους.
Το κομμάτι που έμεινε από αυτό το δάνειο, και το οποίο ανέρχεται σε μόλις 10,6 δις. ευρώ αξιοποιήθηκε κατά το δοκούν από την κυβέρνηση και για διάφορες υποχρεώσεις και ανάγκες που είχε το Δημόσιο.
Μόλις ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού χρησιμοποιήθηκε για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων που υπηρετούν σε Υπουργεία,ΟΤΑ, Υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου.
Με τα λεφτά της Τρόικας το κράτος πλήρωνε κυρίως συντάξεις,εσωτερικά οφειλές που είχε σε προμηθευτές φαρμάκων, εργολάβους και τεχνικές εταιρίες, ακόμη και επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ΔΕΚΟ.
Όταν οι δανειστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ καθυστερούσαν να πληρώσουν μία δόση - κάτι που συνέβη με την 6η των 8 δις. ευρώ η οποία εκταμιεύθηκε με καθυστέρηση τριών μηνών– το Δημόσιο διέκοπτε αμέσως τις πληρωμές.
Από τον Ιούνιο του 2010που η Ελλάδα μπήξε στον μηχανισμό της ευρωβοήθειας (ΔΝΤ και Ευρωζώνη) μέχρι σήμερα, η χώρα μας πέρασε τρεις τρικυμίες με την καταβολή των δόσεων από την Τρόικα.
Αυτοί οι οποίοι βιώνουν πιο έντονα αυτές τις καταστάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας ήταν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απειλούνται με τη μη καταβολή του μισθού ή της σύνταξης .
Όμως η απειλή αυτή ήταν καθαρά ψυχολογική και την οποία η κυβέρνηση έβγαζε τεχνηέντως προς τα έξω για να μπορέσει να πάρει τα μέτρα που ζητούσαν οι πιστωτές.
Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Τρόικα - και αποκαλύπτει σήμερα η «Κυριακάτικη δημοκρατία» - ελάχιστα είναι τα ποσά που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να καλύψει τέτοιου είδους υποχρεώσεις.
Οι μισθοί στο Δημόσιο πληρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά από τις εκδόσεις γραμματίων, οι οποίες είχαν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην καταβολή της 6η δόσης. Οι ανάγκες σε μισθούς φθάνουν σε μηνιαία βάση το ποσό του 1,1 δις. ευρώ.
Αντιθέτως, οι συντάξεις πληρώνοντας με τα δάνεια της Τρόικας.Σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο οι μηνιαίες δαπάνες για συντάξεις ανέρχονται στο ποσό των 530 εκατ. ευρώ.
Από το σχέδιο δημοσιονομικής χρηματοδότησης προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με τις ανάγκες του Δημοσίου αλλά και για την κατανομή των δανείων της Τρόικας για τους 18 μήνες της ευρωβοήθειας.

Συγκεκριμένα:

- Τα συνολικό ποσό του δανείου από την Τρόικα φθάνει τα 73 δις. ευρώ. Από αυτά τα 52,9 δις. ευρώ κατέβαλε η ευρωζώνη και τα 20,1 δις. ευρώ το ΔΝΤ.
- Τα 62,4 δις. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για απόσβεση του υφιστάμενου χρέους. Τα 24,9 δις. ευρώ «απορρόφησαν» τα έντοκα γραμμάτια και τα 37,5 δις. ευρώ τα ομόλογα.
- Οι ανάγκες αναχρηματοδότηση αυτών των τίτλων για το β’ εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 19,3 δις. ευρώ και σε 43,1 δις. ευρώ συνολικά για το 2011.
- Οι συνολικές ανάγκες του κράτους για το διάστημα Ιούνιος 2010 – Δεκέμβριος 2011 ανέρχονται σε 94,4δις. ευρώ. Στο ποσό η Τρόικα έχει υπολογίσει υποχρεώσεις που σχετίζονται με την κάλυψη του ελλείμματος, τρεχουσών αναγκών του Δημοσίου, έκτακτες δανειακές ανάγκες, χρεολύσια και κόστος ανανέωσης του χρέους ( βραχυπρόθεσμο – μακροπρόθεσμο). Αυτές επιμερίζονται σε 32,8 δις. ευρώ για το 2010 και σε 61,6 δις. ευρώ για το 2011.
- Σε 32 δις. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που άντλησε το δημόσιο από την εσωτερική αγορά(έντοκα) προκειμένου να καλύψει την διαφορά των αναγκών που υπήρχε σε σχέση με το δάνειο της Τρόικας.
- Οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο μαζί με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας ανέρχονται για το διάστημα Ιουνίου 2010 – Δεκεμβρίου 2011 σε 28,7 δις. ευρώ.
- Για εσωτερικά χρέη και επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε το 4,5% του δανείου της Τρόικας. Ήτοι 3,3 δις. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από το 2012 η Τρόικα παύει να δίνει δάνεια για την κάλυψη ελλειμμάτων και εσωτερικών χρεών. Η εξυπηρέτηση αυτών των υποχρεώσεων θα γίνεται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό και οι πιστωτές, εφόσον όλα πάνε καλά θα συνεχίσουν τη ροή της χρηματοδότησης μόνο για την κάλυψη των δανείων της Ελλάδας.
Βέβαια σύμφωνα με το προηγούμενο κείμενου του σχεδίου οι χρηματοδοτικές ανάγκες στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ανέρχονται σε 40,5 δις. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο λήγουν ομόλογα και έντοκα19,1 δις. ευρώ και στο δεύτερο 13,2 δις. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό μέσα σ το καλοκαίρι θα πρέπει να καλυφθούν τίτλοι αξίας 12,6 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 8,1 δις. ευρώ αφορούν σε ομόλογα, ενώ από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2012 το δημόσιο θα πρέπει να καλύψει λήξεις 5,5 δις. ευρώ.
Τα έντοκα γραμμάτια που έχουν προγραμματιστεί να εκδοθούν για το σύνολο του 2012 υπολογίζονται σε17 δις. ευρώ
.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο!!!





 Πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
γράφει ο   Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης  
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ,
Αξιότιμε κύριε Στεφανόπουλε,
διάβασα σήμερα 11/12/2011,  άρθρο σας  στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», με έκπληξη δεν σας κρύβω, την απόφασή σας να προχωρήσετε σε μια δημόσια δήλωση που να καλείτε τα κόμματα και εμμέσως και τους πολίτες,  να «παύσουν να ζητούν εκλογές…μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας… » παρακάμπτοντας με ένα πρωτοφανή τρόπο το δικαίωμα και την βούληση του Ελληνικού λαού που εκφράζεται όπως θα συμφωνείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με εκλογές και με κανένα άλλο τρόπο, (πχ με μετρήσεις ή απόψεις των «τιτλούχων»).
Ασφαλώς και δεν είναι θέμα προτεραιότητας η επιλογή του Πρωθυπουργού (με εκλογές) σε εποχή κρίσεως, αλλά το θέμα του προσώπου του Πρωθυπουργού και την επιλογή του με αντισυνταγματικό τρόπο από εσάς τίθεται  με τα γραφόμενά  σας. Αν εμπιστεύεστε τόσο πολύ τις ικανότητες του «δοτού» κου Παπαδήμου και παράλληλα εμπιστεύεστε τον λαό για την ευθυκρισία του, γιατί δεν τον προτείνετε για υποψήφιο σε εκλογική αναμέτρηση;;; Η ψήφος θα δείξει!!!
Δυστυχώς με την διαδικασία που προτείνετε συναινείτε στην τελεσθείσα
καταπάτηση και της Δημοκρατικής ευαισθησίας και της Συνταγματικής νομιμότητας.
Ποιοι και πόσοι είναι εκείνοι που μπορεί να αποφασίζουν στο όνομα του Ελληνικού λαού  για το πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές;;; Με τέτοιο πρόγραμμα εκλέχθηκαν;;; 
Ποιοι και πόσοι είναι εκείνοι που μπορούν να παραβιάζουν το Σύνταγμα όταν ...
παραιτείται ο Πρωθυπουργός;;;  και να διορίζουν όποιον τους αρέσει;;; έστω και τον «καλλιτερότερο»…
Πληρώσαμε ακριβά στο παρελθόν τις αποφάσεις των υπάτων… «ανεύθυνων» που αυθαιρέτως διόριζαν…συνεννοούμαστε νομίζω τι εννοώ.
Κύριε Πρόεδρε, σας θυμόμαστε ευαίσθητο σε πολιτικά ζητήματα και προστάτη της λαϊκής κυριαρχίας, στην σύγχρονη πολιτισμένη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Αυτή δεν αναδεικνύεται με «αποφάσεις» μερικών αρχηγών.
Σας θυμάμαι και λεβέντη στον πολιτικό λόγο σας και αρνούμαι να δεχτώ να προτείνετε να παραβιάσουν τις δεσμεύσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πως λοιπόν σήμερα «τολμάτε» να λέτε σε εμάς τους απλούς πολίτες, πως τολμάτε να προτείνετε στο πολιτικό κατεστημένο της πατρίδας μας:
1. Να παρατείνει την σαφή και ρητή δέσμευση του ότι θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές σε τακτή ημερομηνία (και όχι σε άγνωστο μέλλον) εκτός και αν για άλλα δεσμεύτηκαν και άλλα μας είπαν και
2. Να παρατείνει επ αόριστον μια αναμφισβήτητη, σαφή και βίαιη παραβίαση της Συνταγματικής νομιμότητας, αφού από όσα γνωρίζω κανένα άρθρο του Συντάγματος αναφέρει ότι «μπορούν» να συγκεντρωθούν ατύπως «κάποιοι», -μερικοί-  αρχηγοί κομμάτων και να διορίσουν «όποιον θέλουν» (ή όποιον τους υποδεικνύουν άγνωστες και πάντως αφανείς δυνάμεις) Πρωθυπουργό και «όποιους θέλουν» Υπουργούς. Κάποιον μάλιστα που με το πρώτο αρνείται τον ρόλο του πολιτικού, άρα και την πολιτική ευθύνη που απορρέει από την θέση που δέχτηκε και περιλαμβάνει την επιλογή των μελών της Κυβέρνησης του (όπως ορίζει το Σύνταγμα) και να συμπράττει σ αυτή την Συνταγματική εκτροπή (για τις πράξεις των Υπουργών ευθύνεται ή όχι ο Πρωθυπουργός που ΔΕΝ τους επέλεξε;;;).
Εσείς λοιπόν κύριε Στεφανόπουλε, προτείνετε στα κόμματα να παρατείνουν επ αόριστον αυτή την παρανομία διακυβέρνησης και εμάς τους απλούς πολίτες να αποδεχτούμε επ αόριστο την  παράταση. Ίσως επειδή όπως διαπιστώνετε δείξαμε ανοχή στον απόλυτο εθνικό εξευτελισμό που μας οδηγεί το πολιτικό σύστημα.
Κύριε Στεφανόπουλε,
αν επιθυμείτε να συμβάλλετε στο καλό αυτού του τόπου θα είναι σκόπιμο να «παραιτηθείτε»,  για λόγους συμβολικούς, από τα νόμιμα προνόμια σας και να καλέσετε τα πρόσωπα του πολιτικού κατεστημένου να νομοθετήσουν επί τέλους για την κατάργηση όλων των  σκανδαλωδών προνομίων που «εκμεταλλεύονται» και εν τέλει να μας υποδείξετε μια υπεύθυνη σύννομη λύση για την διακυβέρνηση, για να επανέλθει η πατρίδα μας γρήγορα στην Συνταγματική νομιμότητα.
Παλαιό Φάληρο 11/12/2011                           Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης  
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ,
konkoulouris@yahoo.gr

Υποσημείωση:
- κατά τη γνώμη μου η άποψη του κου Στεφανόπουλου δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και δεν πρέπει να είναι μείζον πολιτικό θέμα σε μια δύσκολη εποχή ώστε να αποτελεί προμετωπίδα και πρώτο θέμα μιας Κυριακάτικης σοβαρής εφημερίδας όπως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (11/12/2011).Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι και αν προκληθώ θα απαντήσω αναλυτικά. 
-Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ενυπόγραφος λόγος του κάθε πολίτη πρέπει να αποκρύπτεται αλλά η αξία που της δίνεται είναι ασύμμετρη με το πολιτικό βάρος εκτός αν η διεύθυνση της έκδοσης επιθυμεί να προωθήσει και να περιβάλλει, να καταστήσει δήθεν απαραίτητη την πρόταση και αυτό νομίζω ότι συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση… ταυτίζονται οι γραμμές. ΚΠΚ

Ποιες είναι οι προδιαγραφές μιας «κυβέρνησης με ικανότητες»;


Σχετικό: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον κο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη,  

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», αποφάνθηκε χθες με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ζητώντας να εγκαταλείψουν τα κόμματα τη συμφωνία για διενέργεια πρόωρων εκλογών και να πάμε έτσι ως το τέλος της τετραετίας. 

Η ιδέα δεν θα ήταν κακή, αν πίστευε κανείς πως πληρούται η προϋπόθεση που θέτει αμέσως μετά ο κ. Στεφανόπουλος, περιγράφοντας τι ακριβώς χρειάζεται η χώρα. 

Όπως έγραψε, η χώρα χρειάζεται «μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». 

Συγγνώμη, αλλά όταν λέμε «μια κυβέρνηση με ικανότητες» τι ακριβώς έχουμε στο μυαλό μας; 

Μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε σήμερα; 

Μια άλλη κυβέρνηση, με τον κ. Παπαδήμο να επιλέγει δέκα άντε δεκαπέντε άτομα για να κάνει τη δουλειά του, όπως συνέβη στην Ιταλία; 

Διότι αν πρόκειται για το πρώτο, τότε λυπούμεθα να πληροφορήσουμε τον πρώην Πρόεδρο πως τέτοια προϋπόθεση δεν συντρέχει.  ...
Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει ένα οικονομικό επιτελείο (το παλιό) που απέτυχε πανηγυρικά σε όλους τους στόχους και, όταν διαπιστώθηκε η απόλυτη ανικανότητά του, τρελαμένο άρχισε να βάζει φόρους ακόμη και μέσω της ΔΕΗ. 

Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει ένα υπουργικό επιτελείο αρμόδιο για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. 

Κολλημένα όλα τα μεγάλα έργα, λιμνάζουν τα κοινοτικά κονδύλια, πάνε κι’ έρχονται οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι για να δουν πώς θα βγούμε από το τέλμα. 

Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει υπουργικό επιτελείο για την παιδεία, που τα κατάφερε να φθάσουμε στα Χριστούγεννα χωρίς να υπάρχουν βιβλία στα σχολεία. 

Και πάει λέγοντας: Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για νέες κινητοποιήσεις, το Δημόσιο εξακολουθεί να καρκινοβατεί, οι ΔΕΚΟ παραμένουν ευρωβόρες, στην υγεία εμφανίζεται μια εικονική πραγματικότητα και όλοι μαζί διαγκωνίζονται ώστε να βρεθούν σε καλύτερο σημείο εκκίνησης για την κούρσα της διαδοχής. 

Την ίδια ώρα, η ύφεση πάει για 6%, η επίσημη ανεργία αγγίζει το 18% και το ΑΕΠ έχει πάρει την κατρακύλα. 

Επομένως, κ. Πρόεδρε δεν το συζητάμε. Δεν πρόκειται για «κυβέρνηση με ικανότητες». 

Αν τώρα εννοείτε πως πρέπει χωρίς εκλογές να βρεθούν εκείνοι οι ικανοί που θα αποτελέσουν το υπουργικό επιτελείο του κ. Παπαδήμου, αντιλαμβάνεστε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να πει την γνώμη του και ο λαός. 

Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανθρώπους που μπορούν να την υπερασπιστούν στο εξωτερικό και να βγάλουν από πάνω της το άχθος της συκοφαντίας. 

Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Παρακολουθήσαμε ξανά μια επανάληψη από τις γνωστές συνεντεύξεις στις Βρυξέλλες, όπου όλα εμφανίστηκαν καλά καμωμένα και από πλευράς ΕΕ και από πλευράς Ελλάδας. 

Ένα πέπλο αδιαφάνειας ως προς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να καλύπτει τα πάντα. 

Για άλλη μια φορά δεν πληροφορηθήκαμε αν η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με τον τρόπο που της αξίζει – και όχι δουλικά και ψοφοδεώς. 

Πέρα από την άποψη ότι επιθυμούμε να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη, δεν ακούσαμε αν ο κ. Παπαδήμος είπε κάτι για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. 

Διότι αν είναι να πηγαίνουν έξω και να επιστρέφουν με τελεσίγραφα και ωραιοποιήσεις, τότε τέτοια κυβέρνηση και τέτοια ηγεσία όχι μόνο δεν την χρειάζεται η χώρα, αλλά και πρέπει να απαλλαγεί από αυτήν όσο το δυνατόν ταχύτερα. 

Αν είναι να μην προβάλλεται κανένα επιχείρημα, αν είναι η ηγεσία μας να συμπεριφέρεται ως εάν ηγείτο του… Λουξεμβούργου και όχι μιας χώρας που – ελέω συμμάχων – υποχρεώνεται να εξοπλίζεται συνεχώς και να διεξάγει αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, τότε δεν έχουμε ηγεσία ικανή να μας υπερασπιστεί. 

Κι’ όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τη χώρα σου, τότε είναι βέβαιο πως ούτε να την κυβερνήσεις μπορείς. 

Και επιτέλους, όταν λέμε «κυβέρνηση με ικανότητες», πρέπει κάποτε να μπουν και οι προδιαγραφές!

Εξουθενωμένοι υπουργοί μιας διαλυμένης χώρας!!!



«Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα.


Αν βάζατε στοίχημα ποιος τα είπε όλα αυτά, μάλλον θα το χάνατε! Γιατί ποτέ το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο!


Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος (εικάζω ότι και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψαν το αυτονόητο. Ό,τι δηλαδή οι πολιτικές του μνημονίου αποτελούσαν μια καταστροφική συνταγή που εξασφάλιζαν μεν τους πιστωτές μας, αλλά οδηγούσαν τη χώρα στο αδιέξοδο και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.


Kαι έρχονται τώρα «εξουθενωμένοι» να ομολογήσουν την αποτυχία τους. Γαντζωμένοι στις καρέκλες τους παρ’ όλα αυτά! Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος και με …γραφείο Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, πλήρως στελεχωμένο παρακαλώ! Λές και δεν του έφτανε το Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών!


Είναι λυπηρό δε, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αισθάνονται ούτε τη στοιχειώδη υποχρέωση να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Από τους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Από τις στρατιές των ανέργων. Για τα δεινά που έχουν υποστεί και θα υφίστανται για καιρό ακόμα.


Όμως, ο κ. Βενιζέλος και οι συν αυτώ, πρέπει να μας εξηγήσουν πως και γιατί φτάσαμε εδώ. Γιατί η Κυβέρνηση Παπανδρέου επέμενε σ’ αυτήν την καταστροφική πολιτική. Ποιοι την εισηγήθηκαν; Γιατί δέχθηκε ο ίδιος να την εφαρμόσει. Τα περί «πατριωτικού καθήκοντος» είναι αστεία. Πατριωτικό καθήκον είναι να βοηθάς την πατρίδα σου. Όχι να την οδηγείς στα Τάρταρα!


Οφείλουν, επίσης, να μας απαντήσουν γιατί όχι μόνον κώφευαν, αλλά και λοιδωρούσαν συστηματικά κάθε αντίθετη φωνή. Όποιος διαφωνούσε με το μνημόνιο αυτομάτως χαρακτηρίζονταν «γραφικός», «περιθωριακός» και «αντιδραστικός»! Ακόμα-ακόμα αμφισβητήθηκε και ο πατριωτισμός τους!


Ο κ. Βενιζέλος, ως νομικός γνωρίζει, ότι δεν μπορεί να επικαλείται το άλλοθι της άγνοιας, ούτε να ζητά την επιείκεια του Ελληνικού λαού. Ούτε αρκεί ότι ως Υπουργός Άμυνας δεν ..γνώριζε. Σ’ άλλη χώρα ζούσε; Δεν έβλεπε; Και αν έβλεπε γιατί δεν μιλούσε;


Πολύ φοβούμαι, όμως, ότι η χθεσινή «έκρηξη» ειλικρίνειας του κ. Αντιπροέδρου αλλού αποβλέπει. Στην επόμενη ημέρα. Ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποποιηθεί ευθυνών που θεωρεί ότι δεν του ανήκουν. Θέλει να αποτολμήσει και ανοίγματα προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Κάπως αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά ο εισηγητής του «προσωρινού ειδικού τέλους επί της δομημένη επιφάνειας». Του χαρατσιού που από …προσωρινό, γίνεται ..μόνιμο.


Και για έναν ακόμη λόγο. Ο κ. Βενιζέλος γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ότι ο προϋπολογισμός του έχει εκτροχιαστεί (το έλλειμμα για το τρέχον ενδεκάμηνο έφτασε ήδη τα 20,516 δις) και ότι απαιτούνται νέα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Το ομολόγησε ότι δεν αντέχει να εισηγηθεί ο ίδιος τα νέα μέτρα για αυτό και ουσιαστικά εισηγήθηκε εκλογές! Δηλαδή, ο,τι φώναζε εδώ και καιρό ο Σαμαράς! (και τα κόμματα της Αριστεράς για να είμαστε δίκαιοι)


Αλήθεια ο Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Βενιζέλος; Ότι δηλαδή το DNA του μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο; Έχει ενδιαφέρον η δική του γνώμη γιατί θα είναι παράλογο να επιμένει σε μια πολιτική η οποία, κατά τον καθ’ ύλην αρμόδιο, απέτυχε πλήρως. Αν πάλι διαφωνεί, για ποιο λόγο διατηρεί στη θέση του έναν «εξουθενωμένο» υπουργό που αναγκάζεται να εφαρμόζει μια αδιέξοδη πολιτική;


Δυστυχώς, η χθεσινή ομολογία αποτυχίας του κ. Βενιζέλου αποτελεί μια πικρή δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια, με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά πιθανότατα η χώρα θα ήταν σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε την διορατικότητα να λάβει σοβαρώς υπόψιν της τις προτάσεις του κ. Σαμαρά πριν υπογράψει το μνημόνιο. Έστω και αργότερα, αφού το υπέγραψε!


Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από «….εξουθενωμένους» Υπουργούς. Χρειάζεται ένα φρέσκο ξεκίνημα


Ο ένας έχασε τη μιλιά του, ο άλλος εξουθενώθηκε, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σωματείο ειδικών αναγκών, όπως γράφουμε και αλλού


Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος χθές δεν εκφώνησε μόνο τον …επικήδειο του μνημονίου, αλλά υπονόμευσε και την χρησιμότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου.


ΚΡ






Πηγη. http://www.antinews.gr/2011/12/13/138358/






.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς για τον Οδυσσέα Ελύτη!!!


Η Ελλάδα είναι μια συγκεκριμένη αίσθηση…
Δεκάδες ανέκδοτες επιστολές και φωτογραφίες του Οδυσσέα Ελύτη, ένα αρχειακό υλικό τεράστιας πολιτισμικής αξίας επιστρέφει στην Ελλάδα. Τα ανέκδοτα ντοκουμέντα δωρίζει ο επίσημος μεταφραστής του Ελύτη στη Γαλλία Ξαβιέ Μπορντ, στον καθηγητή, αναπληρωτή τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Δημοσθένη Δαββέτα. Την Δευτέρα, ο κ.  Δαββέτας θα παραδώσει το ανεκτίμητο υλικό στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τον Οδυσσέα Ελύτη και το έργο του που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ξενοδοχείο Κάραβελ, στις 6 το απόγευμα. Τελικός αποδέκτης της μεγάλης προσφοράς θα είναι η Γεννάδιος Βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται οι επιστολές που ο κ. Μπορντ απέστειλε στον ποιητή.
Τα ανέκδοτα ντοκουμέντα για τον Ελύτη θα εκδοθούν σε βιβλίο το οποίο προλογίζει ο Αντώνης Σαμαράς ως εξής:
Την ίδια μέρα, μεσημέρι ήταν που πέθανε ο Ποιητής, βρέθηκα αμέσως στη Σκουφά. Δίπλα του ήταν μόνο η δική του Ιουλίτα.
Με ειδοποίησαν ότι το ίδιο απόγευμα θα μιλούσαμε για εκείνον στη Βουλή.  
Συγκινημένος και ευγνώμων που μου είχε δώσει ο Θεός και η τύχη το προνόμιο να βρεθώ πολύ κοντά του στα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, είπα, στην ξεχωριστή αυτή τελετή μνήμης, λίγα λόγια για τον Ποιητή.
Ήταν δύσκολες οι στιγμές. Πώς να περιγράψεις έναν γίγαντα που έκλεισε για πάντα τα γεμάτα Αιγαίο μάτια του; Μάτια που είχαν χαρίσει στον κόσμο ολόκληρο και στον κάθε Έλληνα εκατομμύρια νέες αισθήσεις πολιτισμού, σοφίας, υπερηφάνειας και φιλοπατρίας.
“… Ο Ποιητής σιώπησε. Ο στίχος, όμως, του Οδυσσέα Ελύτη έμεινε πάνω στο μικρό γραφείο του, εκεί που εργάστηκε, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Μας άφησε σε δύσκολες ώρες, ακόμα και την ώρα που το Αιγαίο µας, το δικό του Αιγαίο, αναταράσσεται. Το Αιγαίο που εκείνος µε τη μοναδική του τέχνη, στη συνείδηση όλου του κόσμου, το είχε ήδη βαφτίσει από χρόνια, αυτό που είναι, Ελληνικό.
Γι’ αυτήν  την Ελλάδα έγραφε πάντα, που είναι ολιγαρκής και απαιτητική συνάμα. Γυμνή και αρμοσμένη στη χρυσή τομή των ανέμων, µε το ασβεστοχρισμένο τοιχάκι µιάς εκκλησίας, πάνω από την πιο θαμπωτική θάλασσα. Γι’ αυτήν την Ελλάδα, πάντα έγραφε:
«Τιμή στην Ελαία, για την εγνωσμένη της φρόνηση, στο μάρμαρο για το ένα κάτι απόλυτο που αντιπροσωπεύει, στο  θαλασσινό βράχο για τη μνήμη των πατέρων πάντων».
Η Ελλάδα για τον Ελύτη είναι μια συγκεκριμένα αίσθηση και «θα άξιζε να βρεθεί γι’ αυτήν ένα γραμμικό σύμβολο, γιατί είναι αίσθηση μοναδική που η ανάλυσή της αναπαράγει αυτόματα, σε κάθε στιγμή, την ιστορία της».
 Πονούσε ο Ελύτης για την Ελλάδα, σαν να δεχόταν ο ίδιος τα χτυπήματα που δέχεται η Χώρα µας. Τα είχε πάντα µε τους μεγάλους. Γράφει κάπου: «Λαοί νέοι και μικροί σαν το δικό µας, γεμάτοι από χυμούς και δυνάμεις  οστικές, εξαναγκάζονται με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο να ευθυγραμμιστούν µε τους μεγάλους και ισχυρούς, που έχουν χάσει κάθε ικµάδα και συντηρούνται με προπαρασκευασμένους ορούς πολιτισμού».
Στο τελευταίο του βιβλίο, «τον Κήπο µε τις Αυταπάτες», δείχνει τη μεγαλοσύνη της ιστορίας και του Ελληνισμού και µε εκείνο το μοναδικά συμβολικό μήνυμα – «όπου γλώσσα, πατρίς» – ρίχνει τη δική του αυστηρή ματιά στους Ευρωπαίους:
  «Στο μακρό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην απελευθερωμένη Ιερουσαλήμ και την Ερωφίλη, οι απόφοιτοι του Καίμπριτζ, της Εκόλ Νορμάλ και της Σορβόνης, κατάφεραν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να περπατήσουν πάνω στα αχνάρια των μύθων που βρήκαν δοσμένους, τις Αντιγόνες και τους Οιδίποδες, τους Ορέστηδες και τις Ηλέκτρες, λησμονώντας, ότι μέσα στο λεξιλόγιο τους, υπάρχουν , συν τις άλλοις και δεκάδες χιλιάδες λέξεις της Ελληνικής. Και το πιο διασκεδαστικό καταντά να είναι ότι μήτε πήγε ποτέ ο νους τους, πως μετά 3.000 χρόνια ο ίδιος λαός, στην ίδια γη, εξακολουθεί να ομιλεί την ίδια γλώσσα, με την έννοια ότι και ο λιγότερο εγγράμματος, κυρίως αυτός, ο οπωροπώλης και ο αρτοποιός, εξακολουθεί να λέει τον ουρανό, ουρανό και τη θάλασσα, θάλασσα…»
 Τη διαφάνεια και την υπέρβαση στη σκέψη του τη χρωστούσε, όπως έλεγε ο ίδιος, σ’ ένα ειδικό θάρρος που του έδωσε η ποίηση: «να γίνομαι άνεμος για τον χαρταετό και χαρταετός για τον άνεμο, ακόμα κι όταν ουρανός δεν υπάρχει»!
 Μιλώντας για τα δύο τελευταία έργα του, μου είχε πει: «ξέρεις, τα κείμενά μου πάντα τα άφηνα να σιτέψουν για καιρό, ακόμη και πάνω από 10 χρόνια. Τούτα δω τα δύο, για πρώτη φορά, δεν έχουν καμιά ανάγκη να περιμένουν».
Είχε φτάσει στην τελειότητα; Μα, δεν δέχτηκε ποτέ το τέλειο στον άνθρωπο. Μόνο για το φώς το δέχτηκε και για τη θάλασσα του Τόπου μας.
 Μας λέει: «Ποιοι λοιπόν είμαστε, τι ζητάμε; Τι γράφει στο πίσω μέρος της παλάμης της Χώρας μας η τύχη; Το μόνο που γράφεται είναι το πλουσιότατο του ελαχίστου χαραγμένο στα πρυμναία των καραβιών με κεφαλαία ελληνικά. Δηλαδή χώμα και νερό. Ελληνιστί βράχος και θάλασσα. Που να βρουν στέγη οι άνθρωποι ενός τέτοιου χώρου, εάν όχι στην ίδια τους την μοναδικότητα;»
 Το έργο του Ποιητή μας συντροφεύει στο επίγειο ταξίδι μας. Τα χρώματά του φωτίζουν το γκρίζο κόσμο μας. Ας αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες μας απέναντί του και απέναντι στο Λαό μας. Που όλα αυτά τα χρόνια ο Οδυσσέας Ελύτης τον ανέδειξε ως τον πιο αυθεντικό εκφραστή των ιδεών, των αισθημάτων και των ονείρων του.
Όσο υπάρχει Ελλάδα, ο Ελύτης θα είναι εδώ. Τα άσπρα χαρτιά θα γεμίζουν στίχους που θα απελευθερώνουν το όραμα και θα γεννούν Πολιτισμό ανθρωποκεντρικό, όπως εκείνον που πάντοτε σμίλεψε ο τόπος μας. Γιατί, όπως έλεγε ο ίδιος: «δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τους αιώνες με το μέρος σου»…
Όσο υπάρχει Ελλάδα, η εντολή του για όλους μας θα είναι μία: Να, ανυψώνουμε κόντρα στον άνεμο την ποιότητά μας και να αντιστεκόμαστε στο φθαρμένο.
Όπως θα έλεγε ό ίδιος, «να τι είναι αυτό που περιμένω κάθε χρόνο, μια ρυτίδα περισσότερο στο μέτωπο, μια ρυτίδα λιγότερο στη ψυχή».
Όσοι πιστέψαμε στο όνειρό του, συνεχίζουμε…
 «Θάμπωναν τα μάτια μου καταμεσήμερο Ιουλίου από τις άπειρες κοψιές του ηλίου μες τα κύματα. Και αν ο κόσμος μας δεν έγινε καλύτερος, φταίει ο φόβος του ανθρώπου να κοιταχθεί και να παραδεχθεί ποιος είναι προτού μιλήσει. Εγώ μιλώ, θέλω να κατέβω τα σκαλοπάτια, να πέσω μέσα σ’ αυτή τη θαλερή φωτιά και ύστερα να αναληφθώ σαν άγγελος Κυρίου»…”
 Τη Βουλή, εκείνες τις ώρες, την τριγύρισε ένα ανείπωτο φώς.
Είχαμε μιλήσει όλοι με συγκίνηση για τον Ποιητή.
Και εκείνος μας είχε πριν καιρό εξηγήσει το φαινόμενο αυτό στο «Μικρό Ναυτίλο»:
«Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως,
όχι με τη δύναμη…»
.

H γυμνή αλήθεια στο γραφείο Τύπου της Ντόρας


Την κυρία τη γνωρίζουμε από τις σέξι εμφανίσεις της στις νυχτερινές πίστες και τις ημίγυμνες φωτογραφίσεις της. Τώρα όμως, η Μαρία Βολονάκη συνεχίζει την καριέρα της ως δημοσιογράφος στο γραφείο Τύπου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», στη Λεωφόρο Συγγρού.


Η zougla.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του κόμματος της κας Μπακογιάννη, όπου μία υπάλληλος εμφανώς ταραγμένη διευκρίνισε ότι η κα Βολονάκη εργάζεται ως εθελόντρια και δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες της.

Η τραγουδίστρια είναι βέρα Πειραιώτισσα και έχει καταγωγή από την Κρήτη.

Πριν αποκτήσει σημαντικές συνεργασίες στον χώρο του τραγουδιού, όπως με τον Αντώνη Ρέμο, τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Σάκη Ρουβά, την Πέγκυ Ζήνα, τον Βασίλη Καρρά και άλλους, σπούδασε δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.



Να παραδώσουν τώρα την διακυβέρνηση!


(Ανανεωμένο). Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που ήταν να εγκαταλείψει την εξουσία, «φρόντιζε» να παραδίδει μια  εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την επόμενη κυβέρνηση. Στόχος τους ήταν να αποτελέσει μια σύντομη παρένθεση, που θα λάβει τις δύσκολες αποφάσεις, για να επανέλθουν στη συνέχεια οι ίδιοι ως .. σωτήρες!
Κάτι τέτοιο είναι προφανές ότι σχεδιάζεται και τώρα. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα το 2012 απάντησε: «Δεν είναι δική μου ευθύνη να αναλάβω αυτό το φορτίο».  Και πρόσθεσε ευθύς αμέσως ότι «το φορτίο αυτό θα το αναλάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή», η οποία βεβαίως όλοι ξέρουν ότι θα είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ.
Έτσι μετά την επιχείρηση εγκλωβισμού του Σαμαρά με την περίφημη επιστολή προς τους δανειστές (θυμάστε για το μακρύ χοντρό χέρι, που γράφαμε, ότι κινούσε τα πράγματα από την Ελλάδα;) επιχειρείται τώρα ένας νέος αλλά χειρότερος εγκλωβισμός. Αυτός της δεξιάς παρένθεσης. Να εγκλωβιστεί δηλαδή η Νέα Δημοκρατία σε ένα φαύλο κύκλο μέτρων και μετρολογίας ώστε να χάσει γρήγορα την υποστήριξη του κόσμου. Κι έτσι να γυρίσει ο ίδιος ο Βενιζέλος, ή κάποιος άλλος που ετοιμάζουν στα παρασκήνια, ως νέος σωτήρας να σώσει τη χώρα από την… κακή δεξιά που επιβάλει μέτρα.
Ωραίο το κόλπο αλλά δεν πιάνει αυτήν την φορά. Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή του κ. Παπαδήμου θα πρέπει να δώσει λόγο για ό, τι έχουν κάνει. Δε γίνεται κι αυτή την φορά «άλλος να πληρώνει κι άλλος….».
Επιχειρούν να βάλουν τη ΝΔ στο κάδρο του «όλοι ίδιοι είναι»
Είναι γνωστό ότι ΠΑΣΟΚ και Τρόικα έχουν πέσει εντελώς έξω στους υπολογισμούς τους:
- Τα έσοδα τον Νοέμβριο ήταν μειωμένα κατά 13.3%
- Η  εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 έχει εντελώς εκτροχιαστεί.
- Η πολυσυζητημένη εφεδρεία κατέληξε σε φιάσκο.
- Ουδεμιά σοβαρή αποκρατικοποίηση προχώρησε.
- Οι δαπάνες σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί να μειώνονται, αυξάνονται.
- Η ύφεση για εφέτος θα υπερβεί το 5% του ΑΕΠ και το έλλειμμα πιθανότατα το 10%
- Το χρέος και η ανεργία κινούνται  εκτός ελέγχου.
- Ακόμα και ο μύθος των εξαγωγών,  τον Οκτώβριο κατέρρευσε
Αυτά είναι τα δεδομένα. Είναι βέβαιον δηλαδή ότι απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων για να κλείσει η «τρύπα» του 2011.
Το νέο πακέτο μέτρων, που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Τρόικα στις 31 Οκτωβρίου 2011, περιλαμβάνεται στη νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου (6ο Μνημόνιο) και προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων στα εισοδήματα, στην ακίνητη περιουσία και την ιδιωτική κατανάλωση των Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές και κοινωνικές παροχές.
Πρόκειται δηλαδή για νέα μέτρα τα οποία ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε -ερήμην του ελληνικού λαού και των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων- ότι θα εφαρμοστούν την περίοδο 2012-2014 και τα οποία αναμένεται να υπερβούν σε ύψος τα 5,5 δισ. ευρώ το έτος 2012 και τα 14 δισ. ευρώ συνολικά την περίοδο 2012-2014.
Με άλλα λόγια είναι Ηλίου φαεινότερον ότι θέλουν να βάλουν τη Νέα Δημοκρατίας στο κάδρο της συνευθύνης («όλοι ίδιοι είναι) είτε συμμετέχοντας στην λήψη των νέων μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου, είτε αναγκαζόμενη να τα λάβει η ίδια όταν γίνει κυβέρνηση.
Έχει σημασία να τονίσουμε εδώ ότι η ΝΔ διαφωνεί κάθετα με την λήψη νέων μέτρων. Στελέχη της ΝΔ τόνιζαν χθες αυτό που έχει επανειλημμένως δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς:  «Η προσαρμογή που απαιτεί το 60 Μνημόνιο θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».
Γιατί παραμένουν ακόμα στην εξουσία;
Τα πράγματα είναι απλά πλέον. Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε δημοσίως ότι «κουράστηκε» και δεν  αντέχει να πάρει αυτά νέα μέτρα.
Στο ΠΑΣΟΚ μαίνεται ο πόλεμος της διαδοχής και ως εκ τούτου οι υπουργοί του που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, μόνο για την
Μα τότε γιατί παραμένουν ακόμα στην εξουσία; Για να επιδεινώνουν τα πράγματα; Γιατί δεν παραδίδουν, αύριο κιόλας;
Κάθε ημέρα που θα περνά, τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Παπαδήμου θα εντείνονται, μαζί με το  οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.
Σε όλα αυτά που αναφέρουμε προηγουμένως η ΝΔ πρέπει να συνυπολογίσει ότι όσο ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θα παραμένουν στην εξουσία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν πιο δυσβάσταχτο το έργο της επόμενης κυβέρνησης. Έτσι όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες στο νέο πακέτο μέτρων που επιχειρούν να επιβάλουν στις συζητήσεις με την Τρόικα δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες «παρεμβάσεις», όπως νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ από το 2012 καθώς και νέες αναπροσαρμογές σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων!
Η προσφυγή συνεπώς στις κάλπες καθίσταται πλέον αναπόφευκτη.


.