Πως να χαρακτηρίσει άραγε κανείς έναν πρωθυπουργό που όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε βγει στα κάγκελα προκειμένου να γίνει κυβέρνηση και τώρα που χάνει τα πάντα το παίζει συναινετικός διαστρεβλώνοντας ακόμα κι αυτά που όλοι έχουμε ει με τα μάτια μας; Δείτε τι είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο μιλώντας για την συναίνεση:
“Είναι μια φιλοσοφία, μια αντίληψη για την οποία μιλούσαμε και πριν από τις εκλογές του 2009. Εμείς είχαμε κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες στο χώρο της παιδείας, ακόμα και ως Αντιπολίτευση, για να βοηθήσουμε σε συναινέσεις. Ήμασταν και οι μόνοι νομίζω, που μείναμε ως κόμμα τότε και στις διάφορες Επιτροπές που υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν προχωρούσε με την ευρύτητα της σκέψης που απαιτείτο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε δείξει, και ως Αντιπολίτευση, αλλά και αυτή η Κυβέρνηση, τη βούληση και αποφασιστικότητά μας. Να δούμε, όμως, αν υπάρχει και από την άλλη πλευρά. …”
Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, είπε μεταξύ άλλων:
«Μόνο ως χιούμορ θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τις αναφορές του κ. Παπανδρέου για συναινετική στάση του ιδίου και του κόμματός του πριν τις εκλογές του 2009. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…! Τη συμμετοχή του σε αποκλεισμούς λιμανιών όπως αυτή του Πειραιά; Την περίοδο της συζήτησης του Ασφαλιστικού, όταν αποχωρούσε από τη Βουλή για να ενωθεί με τους διαδηλωτές και να αποκλείσουν το υπουργείο Εργασίας; Ή τους στενούς του συνεργάτες, όπως τον κ. Παπακωνσταντίνου, που εισέβαλαν και έκαναν καταλήψεις σε Δημόσιους Οργανισμούς όπως η ΔΕΗ;
Όσο για τη συναινετική στάση του ιδίου στα θέματα της Παιδείας, ποιος ξεχνάει ότι ακόμα και αυτά τα οποία πίστευε, όπως το άρθρο 16 στην αλλαγή του Συντάγματος για την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν τόλμησε να τα υποστηρίξει λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματός του.
Ακόμα, τις αναφορές του περί ανυπόστατης σεναριολογίας, για πρόωρες εκλογές και συγκυβερνήσεις, θα πρέπει να τις απευθύνει στους υπουργούς του, οι οποίοι συστηματικά δίνουν τροφή για τέτοια σενάρια.
Και κάτι ακόμα: Στο… “ανέκδοτο” περί συναινετικής στάσης του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009, δεν ξέρουμε τι γνώμη έχει ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος μόλις προ ημερών μίλησε για τον δημαγωγικό πολιτικό λόγο του κόμματός του την περίοδο εκείνη».
http://www.antinews.gr/2011/08/31/119838/.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου